maanantai 27. huhtikuuta 2015

Pataleipä - vaivaamatta paras!


No, niin... nyt on suosikkileivän resepti löydetty!

Törmäsin pataleipään cebicin blogissa
(No knead bread.)

Ajatella, ei tarvitse vaivata, kohoaa yön yli, 
seuraavana päivänä leipä vain hiukan 
'kasataan kokoon' ja paistetaan.

Ja on muuten toooosi hyvä!






Yhteen leipään tarvitset:

2 tl suolaa
1 tl kuivahiivaa
7 dl vehnäjauhoja
3½ dl vettä (n. 42 asteista)

Sekoita kulhossa kuivat aineet ja 
sekoita nopeasti joukkoon lämmin vesi, 
älä vaivaa. 
Peitä kulho tuorekelmulla ja jätä 
taikina tekeytymään huoneenlämpöön 
n. 12-18 tunniksi.
(Minä tein taikinan yhdeksän aikaan 
illalla ja paistoin sen seuraavana
iltana.)

 Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, 
taittele nopeasti palloksi (älä vaivaa!) 
ja jätä leivinliinan alle kohoamaan vielä 
reiluksi puoleksi tunniksi. 
Laita kannellinen uunipata (n. 3 litraa) 
kylmään uuniin ja kuumenna uunia 
225 asteessa noin puoli tuntia.

Ota pata pois uunista, 
laita taikinapallo vuokaan ja paista 
leipää 30 minuuttia kannella peitettynä. 
Ota kansi pois padan päältä ja 
paistaa leipää vielä 15 minuuttia. 


Aromikas leipä syötiin yhdeltä istumalta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti