tiistai 6. joulukuuta 2011

Pepparkakshus - Piparkakkutalo

Detta års pepparkakshus blev ett medeltida stadshus.
Tämän vuoden piparkakkutaloksi tuli keskiaikainen kaupunkitalo.

Först lite planering...
Bottenplan 10 x 10 cm, sidoväggens höjd 20 cm.

Pohja 10 x 10 cm, sivuseinän korkeus 20 cm.
Tuumasta toimeen...







Hyvä piparkakkutaikina, joka pitää paistettaessa hyvin muotonsa:

300 g margariinia
1 ½ dl siirappia
4 dl sokeria
1 rkl kanelia
2 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
2 tl kardemummaa
--> kiehauta ja jäähdytä.
3 kananmunaa
2 tl soodaa
1,4 l vehnäjauhoja (750 - 800 g)
--> sekoita joukkoon, taikina yöksi jääkaappiin.
paista 175 astetta n. 7-8 min.

Kiinnitys ja kuorrutus:
munanvalkuainen  --> vatkaa vaahdoksi
tomusokeria  --> siivilöi joukkoon
pari pisaraa sitruunamehua

Nuppineuloja avuksi kiinnitykseen. 
Poista kun kuorrutus on kovettunut.

Ikkunat ovat liivatelehdestä. 
Portaat sokeripaloista.

Ja paljon suklaa- ja jugurttirusinoita, 
ranskanpastilleja, hopeakuulia ja tomusokeria!!!

- - - - - - - 

Trevlig självständighetsdag!
Vi har snö på marken!
Hyvää itsenäisyyspäivää!
 Ensilumi on satanut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti